Κολιέ με κόκκινα Κοράλλια και Λάβα


Κρεμαστό μακρύ κολιέ από κόκκινα Κοράλλια και χάντρες μαύρης Λάβας, σε χρυσή ντίζα.



Τιμή: 7,00 €



[κωδ. XΚ_138]









 
"Κοράλλι"-> Τα κοράλλια είναι θαλασσινοί οργανισμοί που δημιουργούν αποικίες σε πολύ ιδιόμορφους σχηματισμούς. Είναι προστατευόμενο είδος, για αυτό και πρέπει να το χρησιμοποιούμε φειδωλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Το κόκκινο κοράλλι αναδεικνύει τη δημιουργικότητα, το πάθος, τη ρομαντική αγάπη, τη σοφία, την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό.

"Λάβα" -> Είναι η λειωμένη ύλη που βγαίνει από τα ηφαίστεια, ο «ρύαξ του πυρός» όπως την έλεγαν οι αρχαίοι. Η λέξη είναι ιταλική, και σημαίνει «πλημμύρα». Από στερεοποιημένη λάβα προέρχεται ένα μεγάλο μέρος του στερεού φλοιού της γης. Η λάβα περιστασιακά έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κοσμημάτων. Έχουν βρεθεί σφραγιδόλιθοι και καμέο σκαλισμένα σε λάβα του Βεζούβιου. Κοσμήματα από λάβα και γαγάτη (αποσυντεθημένο ξύλο) ήταν στη μόδα τον 19ο αιώνα κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Βικτωριανής περιόδου.

Φροντίδα : Ειδικές οδηγίες για τους οργανικούς λίθους, το ζεστό νερό με σαπουνάδα δεν ενδείκνυται γι’ αυτούς και έτσι περιοριστείτε στο γυάλισμα με ένα μαλακό πανάκι. Επίσης είναι επιρρεπείς στον ιδρώτα, έτσι, τις πολύ ζεστές ημέρες μη φοράτε οργανικούς λίθους αν αυτοί έρχονται κατ’ ευθείαν σε επαφή με το δέρμα. Γενικά όμως να έχετε μια απαράβατη αρχή όταν πάτε να φορέσετε ένα κόσμημα: ποτέ μην το φοράτε και μετά να βάλετε το άρωμά σας. Θα μειώσει σημαντικά τη ζωή του κοσμήματος, ακόμη κι αν είναι επιμεταλλωμένο. Το άρωμα λειτουργεί σαν οξύ στην επιφάνεια του λίθου και του μετάλλου.