Δαχτυλίδι με ημιπολύτιμους λίθους


Χειροποίητο δαχτυλίδι από ημιπολύτιμες πέτρες Αβεντουρίνη, Μάτι της Γάτας, Χαουλίτη ,Αμέθυστου, Χρυσόλιθου, Μάτι της Τίγρης, Τυρκουάζ, Λάπις, Νεφρίτη, σε ασημί σύρμα χαλκού.

Διαστάσεις λίθων : 4-10 χιλ.

Τιμή: 6.00 €


[κωδ. ΒΗ _224]





"Αβεντουρίνης" - > Ο λίθος της επιτυχίας, λέγεται πως ωφελεί σε όλους τους τομείς της δημιουργικότητας και της φαντασίας, καθώς επίσης και της διανοητικής και πνευματικής σαφήνειας.Είναι μια ευγενής πέτρα που δίνει μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας και ενισχύει την ευτυχία. Βοηθά επίσης για να δεις τις εναλλακτικές λύσεις και τις δυνατότητες σε όλες τις καταστάσεις, δίνοντας μια θετική προοπτική, θάρρος και εσωτερική δύναμη. Ανυψώνει τα πνεύματα και επιφέρει τη γαλήνη και την ικανοποίηση.
Ο κόκκινος αβεντουρίνης, βοηθά στο μεταβολισμό, ενισχύει τη θετική στάση ζωής, ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες, νευρόπονους και μια σειρά ανάλογων συμπτωμάτων.
Ο πράσινος αβεντουρίνης είναι επίσης μια μυστικιστική πέτρα ευημερίας. Φέρνει φιλία στη ζωή. Είναι επίσης μια πέτρα προστασίας των ενεργειών. Η λαογραφία και η μεταφυσική γνώση λένε ότι είναι ευεργετικός για το αίμα, το κυκλοφοριακό σύστημα, τους πονοκέφαλους, τη γενική υγεία, και τις αναταραχές ύπνου. Είναι μια πέτρα της ευημερίας, προωθεί τις ιδιότητες ηγεσίας και ενθαρρύνει την αποφασιστικότητα.
"Το μάτι της γάτας" -> Λέγεται πως κάνει τον κάτοχό του ομορφότερο και δίνει στο δέρμα του μια ελκυστική λάμψη, ενώ γίνεται ιδιαίτερα αγαπητός στο άμεσο περιβάλλον του.Κάποιοι το θεωρούν πετράδι των τζογαδόρων και πιστεύουν πως πάντα φέρνει τύχη σε όσους παίζουν τυχερά παιχνίδια μιας και θεωρείται ως η πέτρα της τύχης, συμβολίζει τον πλούτο και την αφθονία σε όλες του τις μορφές. Προκαλεί την εύνοια των αρχών και προστατεύει τον κάτοχό του από τους εχθρούς. Χαρίζει μακροζωία, αισιοδοξία και μια πιο ενεργητική αντιμετώπιση της ζωής. Χρησιμοποιείται σε προβλήματα όρασης και σε θέματα συγκέντρωσης. Προστατεύει από ατυχήματα, μας χαρίζει υγεία και δύναμη. Λόγω της μορφής τους, όλα τα «μάτια» πιστεύεται πως προστατεύουν από τη βασκανία, αλλά και μπορούν να μας αποκαλύψουν όλα όσα γίνονται πίσω από την πλάτη μας."Χαουλίτης (Howlite)"-> Θεωρείται μια ηρεμιστική πέτρα που πολλοί χρησιμοποιούν για να τους βοηθήσει να αποβάλλουν το στρες. Επίσης χρησιμοποιείται συχνά κατά της αϋπνίας, μιας και ηρεμεί το νου και βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση. Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που αντιπροσωπεύει την υπομονή και βοηθά στην επίλυση των διαφορών με τους γύρω μας. Λέγεται ότι απορροφά το θυμό και μας κάνει λιγότερο επικριτικούς. Λέγεται ότι εξισορροπεί τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα και βοηθά στην απορρόφηση και τη διανομή, ενισχύει τα δόντια και τα κόκαλα, ιδίως κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.
"Λάπις Λαζούλι"-> Ανοίγει το τρίτο μάτι και ελευθερώνει το τσάκρο του λαιμού. Φέρνει εξαιρετική γαλήνη και ισορροπία ανακουφίζοντας από το άγχος και το στρες και είναι το κλειδί για την γνώση και για πνευματικά ταξίδια. Ενεργοποιεί τις ανώτερες ικανότητες του μυαλού και ισορροπεί τα επίπεδα του νου, των συναισθημάτων, του φυσικού υλικού και του πνεύματος. Θεωρείται από τις καλύτερες πέτρες προστασίας για τη βασκανία και είναι κατάλληλη να τη φορούν μικρά παιδιά για αποφυγή ματιάσματος και πρόληψη ατυχημάτων που προέρχονται από βασκανία. Αποτρέπει τους ψυχικούς βρικόλακες, τους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να «τραβάνε» ή να «τρέφονται» με την ενέργεια άλλων. Ο λάπις αναγνωρίζει τα φαινόμενα αυτά και την ενέργεια που εκπέμπουν, την μπλοκάρει και την επιστρέφει στην πηγή της. Ο λάπις ανακουφίζει τον πόνο της ημικρανίας. Βοηθά στην κατάθλιψη και ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα. Ηρεμεί τα νεύρα και χαρίζει ήρεμο και βαθύ ύπνο. Συντελεί στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού. Καταπολεμά τα προβλήματα των πνευμόνων, του λάρυγγα, είναι ευεργετικός στο θυρεοειδή και το θυμό αδένα και γενικότερα στις παθήσεις του λαιμού. Προστατεύει από την επιληψία και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Ιδανικός για τοποθέτηση στο λαιμό και στο τρίτο μάτι.
"Νεφρίτης ή Ζαντ (Jade)"-> Πέτρα ισορροπίας, ειρήνης, γνώσης, γαλήνης, σοφίας και μακροζωίας. Οι διαχρονικές αποχρώσεις του ζαντ κυμαίνονται από το βαθύ λαδί χρώμα της ελιάς έως και σε λαμπερό λαχανί. Επίσης τον συναντάμε σε λευκό ή μαύρο και πολύ σπάνια σε πράσινο έντονο όπως του σμαραγδιού. Ο κίτρινος νεφρίτης δίνει ενέργεια φέρνει χαρά και ευτυχία, θεωρείται ότι φέρνει χρήματα, βοηθά να πάρουμε σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις, ακτινοβολεί την ομορφιά και την ασφάλεια ,συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και αυξάνει την αγάπη και τη φροντίδα. Καθαρίζει την αύρα, φέρνει πνευματική ανύψωση, συνδέει το νου με το σώμα και σταθεροποιεί την προσωπικότητα. Επίσης λέγεται πως βοηθά να επιλύσουμε με ειρηνικά μέσα κάποια προβλήματα ή συγκρούσεις στο περιβάλλον μας. Δίνει θετική ενέργεια και αυτοσυγκράτηση, θεωρείται ένα πετράδι προστάτης και φύλακας από τη δυστυχία και τα ατυχήματα. Χαρίζει προστασία και φροντίδα ιδιαίτερα στα νεογέννητα και στα παιδιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παθήσεις των οφθαλμών, υπάρχει ένας μύθος στην Ανατολή ότι τα δάκρυα του Βούδα είναι από καθαρό νεφρίτη, επίσης βοηθά στην προστασία από τις νεφρικές νόσου. Πέτρα ισορροπίας, ειρήνης, γνώσης, γαλήνης, σοφίας και μακροζωίας.
'Τυρκουάζ' (turquoise) -> Το χρώμα του είναι το γαλάζιο του ουρανού και αν δεν περιέχει φλέβες άλλων πετρωμάτων, θεωρείται πολύτιμος λίθος και πουλιέται πολύ ακριβά με το καράτι. Σπάνια και πολύ ακριβά είναι και τα κομμάτια που περιέχουν φλέβες αργύρου. Συνήθως βρίσκεται σε σβώλους και σπανιότερα σε κρυστάλλους. Προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, διώχνει την κατάθλιψη και προάγει το αίσθημα της αγάπης και της φιλίας. Τονώνει την αυτοπεποίθηση, δίνει θάρρος, δύναμη και θετική ενέργεια στους ομιλητές. Αυξάνει τη δημιουργική σκέψη, την αντίληψη, διώχνει τη σύγχυση, μας κάνει εξωστρεφείς και μας βοηθά σε κάθε νέο ξεκίνημα. Λέγεται πως φέρνει κέρδη και επιτυχίες, χαρίζει αξιώματα σε όποιον το φοράει και τον καταξιώνει στα μάτια των τρίτων. Φέρνει τύχη, πλούτο, σοφία, επιτυχία και αισιοδοξία. Το τυρκουάζ θεωρείται το πετράδι του έρωτα. Έχει όμως το χαρακτηριστικό να ξεθωριάζει, αν κάποιος από τους δύο εραστές πάψει να αγαπά τον άλλο. Ακόμα χρησιμοποιείται και σας φυλαχτό για τα νεογέννητα και τα μωρά. Προστατεύει γενικά την υγεία και έχει την ιδιότητα να απομακρύνει και να απορροφά ένα μεγάλο ποσοστό από αρνητικές ενέργειες και επιρροές που απευθύνονται προς τον κάτοχό του, όπως επίσης, καθώς λένε, και μια ασθένεια από ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, χάνει το χρώμα του, ή ακόμα και ραγίζει ή σπάει.Αποτελεί μια από τις καλύτερες προστασίες ενάντια στη βασκανία και από κάθε είδους ατυχήματα. Βοηθά τους ταξιδιώτες, και κρατά μακριά τις ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον.
"Αμέθυστος" -> Είναι ο «ανυψωτής των λίθων» καθώς συμβάλει σημαντικά στην πνευματική φώτιση. Ταιριάζει στους διαλογιστές, εμπνέει την εξιδανικευμένη αγάπη και ενισχύει την έμπνευση και την προαίσθηση, τη θέληση και εξισορροπεί το μεταβολισμό. Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις νευραλγίες, τους σπασμούς και κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα. Εξασφαλίζει τη συζυγική πίστη, την αγάπη και την τρυφερότητά του μεταξύ των συζύγων. Θεωρείται επίσης η πέτρα της φιλίας. Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική ξένη αμέθυστος, "χωρίς μέθη", από τους αρχαίους πολιτισμούς χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει στην απαλλαγή από τους εθισμούς (οινόπνευμα, ναρκωτικά, κάπνισμα, κλπ. )
"Το μάτι της Τίγρης" -> Γνωστή ως πέτρα της προστασίας. Χρησιμοποιείτε ως φυλαχτό, από την αρχαιότητα, ενάντια στην κακή τύχη, το κακό μάτι και τις κατάρες. Προσελκύει την καλή τύχη, την ευημερία και την αφθονία. Καφέ με κίτρινες, χρυσές και κόκκινες αποχρώσεις και με ιδιαίτερη λάμψη και ομορφιά. Μία πέτρα που οφείλει το όνομά της στην ομοιότητά της με το μάτι της τίγρης ως προς τις αποχρώσεις της έχει μια μεταβαλλόμενη μεταξένια λάμψη αναλόγως την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς. Αυτό οφείλεται στο φως που αντανακλάται από το εσωτερικό της πέτρας. Το Μάτι της Τίγρης είναι μια πέτρα με ιδιαίτερες ευεργετικές επιδράσεις στο μυαλό. Σας επιτρέπει να ξεδιαλύνεται την σύγχυση στο μυαλό σας από τις πολλές σκέψεις και σας κρατάει εστιασμένους στους στόχους σας. Σας απαλλάσσει από τις ενοχλητικές σκέψεις και το στρες. Ενισχύει την διορατικότητα και μπορείτε να λαμβάνετε αποφάσεις με όραμα και σαφήνεια. Βοηθάει στην συγκέντρωση και στον διαλογισμό. Χρησιμοποιείτε για την εξισορρόπηση του τρίτου τσάκρα (Ηλιακό πλέγμα). Βοηθά συχνά στη διαδικασία επούλωσης πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των ρευματικών, καρδιακών παθήσεων, άσθματος. Δίνει κουράγιο σε περιόδους αλλαγής, ενισχύει την αυτοπεποίθηση, προκαλεί αισιοδοξία. Ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη μας στις ικανότητες και στα ταλέντα μας, δίνει ώθηση στην δημιουργική μας ενέργεια, ενισχύει την προσωπική μας δύναμη, ενθαρρύνει το πάθος και την θετική στάση στη ζωή. Προσελκύει τον πλούτο και ταυτόχρονα μας αποτρέπει από καταχρήσεις και απληστία. Κρατήστε την πέτρα στο φεγγαρόφωτο της πανσέληνου και ζητήστε από το φεγγάρι να ευλογήσει το Μάτι της Τίγρης και να σας φέρει χρήματα στη ζωή σας. Κρατήστε την κάτω από το φεγγαρόφωτο όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι μία πέτρα που ως δώρο πρέπει να δοθεί από αγάπη και αφοσίωσή στον άλλον. Και για εκείνους που την λαμβάνουν θα πρέπει να την δεχτούν με αξιοπρέπεια και σεβασμό.
"Χρυσόλιθος " ->Ταιριάζει σε όσους έχουν φιλοδοξίες. Ενισχύει την ενέργεια, δίνει κουράγιο και βοηθά στη θετική θεώρηση της ζωής. Δίνει αυτοπεποίθηση και ενισχύει τη ζωτικότητα. Ο Χρυσόλιθος χρησιμοποιείται ευρέως σε τελετές γάμων για να φέρει  ευτυχία, σταθερότητα και έντονη σεξουαλική ζωή στο ζευγάρι. Καλμάρει τον θυμό, ενισχύει την ενέργειά, μας δίνει κουράγιο και ζωτικότητα.
Ο κόκκινος χρυσόλιθος είναι ένας κρεμώδης κόκκινος λίθος με χρυσές σπίθες. Οι σπίθες συμβολίζουν το φως που μπορεί πάντοτε να βρεθεί στο σκοτάδι. Είναι ένας καλός εκτροπέας των ανεπιθύμητων ενεργειών. Τονώνει το νευρικό σύστημα και ενισχύει τη διαβίβαση θεραπευτικών ενεργειών. Προστατεύει την αύρα. Ανοίγει, καθαρίζει και ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς. Διώχνει τη ζήλια, το στρες και το θυμό. Βοηθά στην ενόραση, τη μαντεία, στην κατάθλιψη, τις συναισθηματικές διαταραχές και επίσης βοηθά να ξεμπλοκάρουμε από αυταπάτες. Οι αρχαίοι Έλληνες τον ονόμαζαν "λίθο των εραστών". Προστατεύει από τους πόνους της αγάπης και την κακοτυχία. Συμβολίζει τη συνένωση, το μυστικισμό, την ωριμότητα, τη ζήλια, το μυστήριο, τα οράματα.

Φροντίδα: Προσοχή στα χτυπήματα, δώστε προσοχή στον τρόπο φύλαξης. Φορέστε το κόσμημα αφού έχετε βάλει το άρωμά σας.Οι λίθοι αποφορτίζονται στο νερό και επαναφορτίζονται στο φως του ήλιου.