Σκουλαρίκια από Λάβα και Καλλαϊτη (τυρκουάζ)


Κρεμαστά σκουλαρίκια  με χάντρες Λάβας και μικρές ακανόνιστες χάντρες  Καλλαϊτη (τυρκουάζ) , σε ασημένια ντίζα.

Τιμή: 5.00 €[κωδ. ΤΛ_53]"Καλλαϊτης (Τυρκουάζ) -> Προστατευτικός λίθος, χρησιμοποιείται ως φυλαχτό είναι η κλασσική γαλάζια πέτρα που φοράμε για να μην μας "ματιάζουν". Προστατεύει από ατυχήματα και πτώσεις, φέρνει τύχη. Δίνει σοφία και κατανόηση, βοηθώντας μας να καταλάβουμε την θέση των άλλων. Είναι δυναμωτικό, μας διατηρεί σε εγρήγορση και προάγει την δημιουργικότητά μας. Προστατεύει από όλες τις ασθένειες, ενισχύει την καρδιά το ανοσοποιητικό σύστημα και την όραση, επίσης έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση."

"Λάβα" -> Είναι η λειωμένη ύλη που βγαίνει από τα ηφαίστεια, ο «ρύαξ του πυρός» όπως την έλεγαν οι αρχαίοι. Η λέξη είναι ιταλική, και σημαίνει «πλημμύρα». Από στερεοποιημένη λάβα προέρχεται ένα μεγάλο μέρος του στερεού φλοιού της γης. Η λάβα περιστασιακά έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κοσμημάτων. Έχουν βρεθεί σφραγιδόλιθοι και καμέο σκαλισμένα σε λάβα του Βεζούβιου.  Κοσμήματα από λάβα και γαγάτη (αποσυντεθημένο ξύλο) ήταν στη μόδα τον 19ο αιώνα κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Βικτωριανής περιόδου.

3 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλημέρα

μου αρεσει πολυ που σε καθε αναρτηση βαζεις και εξηγηση του υλικου που χρησιμοποιεις

πολυ ομορφα κι αυτα τα σκουλαρικια, ειναι πολυ γλυκο το γαλαζιο

Το Μαγαζάκι της Χαράς είπε...

Ευχαριστώ πολύ, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ημιπολύτιμους λίθους και ορυκτά πετρώματα καθώς με εμπνέουν τα θαυμάσια χρώματα τους αλλά και με τις χαρακτηριστικές τους ιδιότητες μας φτιάχνουν τη διάθεση, και μας χαρίζουν ζωντάνια !

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

νομιζω απ ολα τα σκουλαρικια που εχω, δεν εχω καποιο με ημιπολυτιμους λιθους και ορυκτα. αν θυμαμαι καλα :)