Σκουλαρίκια με κοχύλια και κοράλλια.


Κρεμαστά σκουλαρίκια με μικρά σαλιγκαράκια της θάλασσας (Gibbula) και θαλασσιά κοράλλια.


Τιμή: 6,00 €[κωδ. ΚΚ_55]'Κοράλλι' -> Τα κοράλλια είναι θαλασσινοί οργανισμοί που δημιουργούν αποικίες σε πολύ ιδιόμορφους σχηματισμούς. Είναι προστατευόμενο είδος, για αυτό και πρέπει να το χρησιμοποιούμε φειδωλά και με ιδιαίτερη προσοχή.
 
'Κοχύλι, όστρακο'-> Ονομάζεται το στερεό και ανθεκτικό κέλυφος ζώων, ιδίως των μαλακοστράκων και μαλακίων. Συνήθως αυτό είναι ασβεστολιθικό ή τιτανικό ή χιτινώδες που εκκρίνεται από αδένες που βρίσκονται υπό τον μανδύα του ζώου. Τα κοχύλια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία, στην οικονομία, στην αρχιτεκτονική, στις καλές τέχνες, στη θρησκεία, στη μουσική και το χορό, στη διακόσμηση, στη διαφήμιση και στη μαγειρική. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Θεά Αφροδίτη αναδύθηκε από τη θάλασσα μέσα από ένα χτένι στις ακτές της Κύπρου.

4 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

το μωβακι που φαινεται ειναι σκουλαρικια;;
πολυ ομορφα κι αυτα
ναι το γνωριζω για την Αφροδιτη, απο την Κυπρο ειμαι
χαιρομαι που εγραψες και για την πατριδα μου

δελφινοφφιλουθκια

Το Μαγαζάκι της Χαράς είπε...

Ευχαριστώ! Στην κάτω φωτογραφία αυτά που φαίνονται δίπλα από τα σκουλαρίκια είναι Αχινοί, τους μάζεψε ένας φίλος μου από τη θάλασσα και τους κρεμάσαμε στον τοίχο.

Sofia είπε...

Πολύ πολύ όμορφα τα σκουλαρικάκια σου! Καλοκαιρινά! Να σε ρωτήσω, δηλαδή μπορώ να τα παραγγείλω αν θέλω?

Το Μαγαζάκι της Χαράς είπε...

Ευχαριστώ πολύ, μπορείτε να παραγγείλετε οποιοδήποτε προϊόν σας αρέσει. Για να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου συμπληρώνεται την ειδική φόρμα ή στέλνεται email: tomagazakitisxaras@hotmail.com ,στο υποσέλιδο θα βρείτε της σχετικές οδηγίες και πληροφορίες. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας