Σκουλαρίκια από Αμέθυστο και Οπάλιο



Κρεμαστά σκουλαρίκια από μικρές ημιπολύτιμες πέτρες (4-10mm) Αμέθυστου και Οπάλιου πλεγμένες σε χειροποίητη αλυσίδα από ασημί σύρμα, με επάργυρο άγκιστρο για το αυτί.



Τιμή: 6,00 €


[κωδ.ΣΣ_119]

"Οπάλιος" -> Είναι το πετράδι της ελπίδας και των επιτευγμάτων και έχει χαρακτηριστεί σαν "ο πολύτιμος λίθος των Θεών". Ο λίθος αυτός αυξάνει την πνευματικότητα, ενισχύει τις μαντικές ικανότητες και βοηθά στον διαλογισμό και την πνευματική ανάταση. Θεωρείται ένα αρκετά «επικίνδυνο» πετράδι στον έρωτα, ο κάτοχός του ερεθίζεται ερωτικά, χάνει τις αναστολές του και αναζητά εφήμερες περιπέτειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να κατηγορούμε απόλυτα το πετράδι, γιατί αυτό απλώς βγάζει στην επιφάνεια ότι είναι ήδη κρυμμένο στην ψυχή του κατόχου του, για να μπορέσει να το δει, να το διαχειριστεί, να το λύσει ή να απαλλαγεί απ αυτό. Απαλλάσσει από τα καταπιεσμένα συναισθήματα, τη θλίψη και απομακρύνει τη μελαγχολία. Προστατεύει από την κακοτυχία και τις φασαρίες. Λόγω των φανταχτερών χρωμάτων και της ωραίας, μοναδικής εμφάνισής τους φέρνουν σε όποιον το φοράει, καλή τύχη... .Δυναμώνει την καρδιά, ενισχύει την όραση. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία του στομάχου και του εντέρου. Δρα θεραπευτικά σε μολύνσεις και ιώσεις, διευκολύνει τον καθαρισμό του αίματος και των νεφρών. Φροντίζει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και ανακουφίζει από τον προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Βοηθά στην θεραπεία του Parkinson.  
  
"Αμέθυστος" -> Είναι ο «ανυψωτής των λίθων» καθώς συμβάλει σημαντικά στην πνευματική φώτιση. Ταιριάζει στους διαλογιστές, εμπνέει την εξιδανικευμένη αγάπη και ενισχύει την έμπνευση και την προαίσθηση, τη θέληση και εξισορροπεί το μεταβολισμό. Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις νευραλγίες, τους σπασμούς και κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα. Εξασφαλίζει τη συζυγική πίστη, την αγάπη και την τρυφερότητά του μεταξύ των συζύγων. Θεωρείται επίσης η πέτρα της φιλίας. Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική ξένη αμέθυστος, "χωρίς μέθη", από τους αρχαίους πολιτισμούς χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει στην απαλλαγή από τους εθισμούς (οινόπνευμα, ναρκωτικά, κάπνισμα, κλπ. )


Φροντίδα : Το οπάλιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το δέρμα σας, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν. Πρέπει να προστατεύεται από απότομα χτυπήματα και απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Ο καθαρισμός του γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό. Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.
Ο αμέθυστος και ειδικά οι σκουρόχρωμοι λίθοι πρέπει να προστατεύονται από την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του. Δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα καθαρισμού εκτός αν ο λίθος περιέχει εγκλείσματα.
Δώστε προσοχή στον τρόπο φύλαξης. Φορέστε το κόσμημα αφού έχετε βάλει το άρωμά σας