Λευκό βραχιολάκι με θαλασσιά κοράλλια και κοχυλάκια


Καλοκαιρινό βραχιολάκι για το χέρι από λευκό κορδόνι (alcantara ) διακοσμημένο με θαλασσιά κοράλλια και κοχυλάκια από τη θάλασσα (Gibbula, Steromphala)



Τιμή: 6,00 €


[κωδ. ΒΚ_72]


'Κοράλλι -> Τα κοράλλια είναι θαλασσινοί οργανισμοί που δημιουργούν αποικίες σε πολύ ιδιόμορφους σχηματισμούς. Είναι προστατευόμενο είδος, για αυτό και πρέπει να το χρησιμοποιούμε φειδωλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Το κόκκινο κοράλλι αναδεικνύει τη δημιουργικότητα, το πάθος, τη ρομαντική αγάπη, τη σοφία, την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό.'

'Κοχύλι, όστρακο'-> Ονομάζεται το στερεό και ανθεκτικό κέλυφος ζώων, ιδίως των μαλακοστράκων και μαλακίων. Συνήθως αυτό είναι ασβεστολιθικό ή τιτανικό ή χιτινώδες που εκκρίνεται από αδένες που βρίσκονται υπό τον μανδύα του ζώου. Τα κοχύλια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία, στην οικονομία, στην αρχιτεκτονική, στις καλές τέχνες, στη θρησκεία, στη μουσική και το χορό, στη διακόσμηση, στη διαφήμιση και στη μαγειρική. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Θεά Αφροδίτη αναδύθηκε από τη θάλασσα μέσα από ένα χτένι στις ακτές της Κύπρου.
Γεωγραφική εξάπλωση Gibbula (Steromphala): Σαρωνικός